RECEPT|Pompoensoep

Haal de herfst in huis!
Ingrediënten
1 middelgrote pompoen
2 appels
1 ui
+/- 1 l groentebouillon
2 cm verse gember (geraspt)
4 el (plantaardige) room
olijfolie
peper
zeezout
Optioneel
bosui (fijngesneden)
pompoenpitolie
1 handje pompoenpitten
shoyu
Bereiding
Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
Pel en snijd de ui. Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de pompoen en appel bij en laat kort mee stoven. Overgiet met de bouillon totdat de ingrediënten net onder staan en bewaar de rest. Dek af en breng aan de kook. Laat 25 minuten sudderen.
Was en rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Blus af met wat shoyu en zet apart.
Pureer de soep. Voeg nog wat bouillon toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met de vers geraspte gember, peper en zeezout.
Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk ze af met de room. Voeg eventueel nog wat pompoenpitolie toe en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en de fijngesneden bosui. Eet smakelijk!
Porties
4 porties
Bereidingstijd
40 minuten