Tags

recept potbiotica yixiy balans darmflora darmen microbioom shampoo alka ontzuren ontgiften ontzuring spierkramp biodynamisch onbewerkt Recepten quinoa therapeutencentrum praktijkruimte recepten jamie oliver weleda serum droge huid bietjes salade hauschka make-up arnica douchegel bewegen thee yogi magnesium ontspanning vivani chocolade nieuw anti pigment lto3 focus kiwi weerstand vitamine c vakantiegevoel vitals natuurlijke rustgever rustgevend supplement theanine pro-biotica post-biotica wisselwaar koekjes bacopa brahmi stress adaptogeen poepdokter lente worstenbroodje brabants Pasen paasdecoratie electrolyte hydrateer Viridian collageen mattisson aminozuren Griep aansterken haren griep verkouden voeding spijsvertering darmen vezels airflow vrijer ademen badolie boeken geestelijke gezondheid saffraan gemoedstoestand Dipam kaarsen Kerstgerechten vegan hart en bloedvaten knoflook Dr.Hauschka Syndroom van Raynaud koude handen sinterklaas Magnesium kindervitamines geestelijke ontspanning botten gebit New Care D3 vermoeidheid Vitamine d3 Glerups sloffen stoelgang obstipatie praktisch plannen zuivere suppletie griep immuunsysteem vitasil huid haar en nagel silicium bloemenhoning honing oogproblemen ogen anti oxidanten marmelade puber tips bij puber Bij stress ontbijtsmoothie warme voeten gratis lippenbalsem Dr. Hauschka kinderboekenweek kinderboeken zouten badzouten beautyroutine solgar opkikker pompoensoep herfst engerie herfstdip generatiepijn trauma doorbreken scone alka deo basische deo vegan deo natuurlijke deo courgette champignons pesto gewoontes doorbreken patronen doorbreken Brain journal dagboek zink orthica Arnica spieren gevoelige huid amandel overgevoelige huid stralende huid zachte huid blauwe bessen vijgen kaas verzachtende verzorging amandel urtekram ecocert natuurlijke shampoo

Laatste nieuws

RECEPT|Pompoensoep

visibility63 Views

Haal de herfst in huis!

Ingrediënten

    1 middelgrote pompoen
    2 appels
    1 ui
    +/- 1 l groentebouillon
    2 cm verse gember (geraspt)
    4 el (plantaardige) room
    olijfolie
    peper
    zeezout

Optioneel

    bosui (fijngesneden)
    pompoenpitolie
    1 handje pompoenpitten
    shoyu

Bereiding

    Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
    Pel en snijd de ui. Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de pompoen en appel bij en laat kort mee stoven. Overgiet met de bouillon totdat de ingrediënten net onder staan en bewaar de rest. Dek af en breng aan de kook. Laat 25 minuten sudderen.
    Was en rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Blus af met wat shoyu en zet apart.
    Pureer de soep. Voeg nog wat bouillon toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met de vers geraspte gember, peper en zeezout.
    Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk ze af met de room. Voeg eventueel nog wat pompoenpitolie toe en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en de fijngesneden bosui. Eet smakelijk!

Porties

4 porties
Bereidingstijd

40 minuten

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December